Konferencija za medije na temu uvođenja u posao Projekta razminiranja poljoprivrednog zemljišta iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. za područje Karlovačke županije, održat će se u petak, 11. rujna na području Modruških Sabljaka, u općini Josipdol.

Radi se o pretraživanju i razminiranju poljoprivrednih površina u Karlovačkoj županiji, ukupne površine od 3.756.603 kvadratnih metara, financijske vrijednosti od 28.925.843,10 kuna, što će se financirati iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Poslove razminiranja i pretraživanja obavit će tvrtka COR d.o.o. iz Požege, sa zajednicom ponuditelja, koji su odabrani u provedenom postupku javne nabave. Karlovačka je županija prva županija u Republici Hrvatskoj koja je ispunila tražene uvjete, propisane natječajem od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH.

O temi će govoriti župan Karlovačke županije Ivan Vučić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec te predstavnici lokalne samouprave i izvođača radova. Okupljanje svih sudionika predviđeno je u 11,45 sati ispred hotela Josipdol, a početak konferencije predviđen je za 12 sati, na radilištu u Modruškim Sabljacima.


EU Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima europske unije, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj.