DSCN0663

Konferencija za medije na temu uvođenja u posao Projekta razminiranja poljoprivrednog zemljišta iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. za područje Karlovačke županije, održana je u petak, 11. rujna na području Modruških Sabljaka, u općini Josipdol.

Radi se o pretraživanju i razminiranju poljoprivrednih površina u Karlovačkoj županiji, ukupne površine od 3.756.603 kvadratnih metara, financijske vrijednosti od 28.925.843,10 kuna, što će se financirati iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Poslove razminiranja i pretraživanja obavit će tvrtka COR d.o.o. iz Požege, sa zajednicom ponuditelja, koji su odabrani u provedenom postupku javne nabave. Karlovačka je županija prva županija u Republici Hrvatskoj koja je ispunila tražene uvjete, propisane natječajem od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH.

O temi su govorili župan Karlovačke županije Ivan Vučić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec, pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković te predstavnici lokalne samouprave i izvođača radova.

DSCN0670 

Oznaka projekta na terenu

DSCN0665

Obraćanje medijima župana Ivana Vučića

DSCN0672

Stroj za razminiranje krenuo je na posao


EU Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima europske unije, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj.